Kleur

Prijs instellen

Max
Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 300D
Bootzeil Afdekzeil 300D
Een goed afdekzeil is essentieel voor de levensduur van uw boot. Onze Universele PVC-gecoate Afdekzeilen bieden bescherming van uw boot tegen regen, vuil, bladeren enz.
€69,99 €54,99
Bekijk product >
Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 600D Luxe Blauw
Bootzeil Afdekzeil 600D Luxe Blauw
Een goed afdekzeil is essentieel voor de levensduur van uw boot. Onze Universele PVC gecoate afdekzeilen bieden bescherming van uw boot tegen regen, vuil, bladeren enz.
€114,99 €99,99
Bekijk product >
Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 600D Luxe Zwart
Bootzeil Afdekzeil 600D Luxe Zwart
Bootzeil Afdekzeil 600D Luxe Zwart is een universeel afdekzeil voor uw open boot. Een goed afdekzeil is essentieel voor de levensduur van uw boot.
€79,99 €74,99
Bekijk product >
Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 600D Zwart Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Zwart Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Zwart Long Life is een boothoes van de sterkste kwaliteit materiaal uit het assortiment. De Long Life hoezen zijn speciaal gemaakt voor speed- en consoleboten.
€149,49 €129,99
Bekijk product >
Rubberboothoes Rubberboothoes Camo Afdekzeil 200D
Rubberboothoes Camo Afdekzeil 200D
Een goed afdekzeil is essentieel voor de levensduur van uw boot. Onze Universele PVC gecoate Afdekzeilen bieden bescherming van uw boot tegen regen, vuil, bladeren enz.
€54,99 €49,99
Bekijk product >
Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 600D Blauw Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Blauw Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Blauw Long Life is een boothoes van de sterkste kwaliteit materiaal uit het assortiment. De Long Life hoezen zijn speciaal gemaakt voor speed- en consoleboten.
€149,49 €129,99
Bekijk product >
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Afdekzeil Boot

Opzoek naar een afdekzeil voor uw boot? Dan bent u bij DeZeilenSpecialist.nl op het juiste adres. Met het grootste afdekzeilen assortiment van Nederland is er een grote keuze uit verschillende zeilen. DeZeilenSpecialist.nl verkoopt universele afdekzeilen voor uw boot. De bootzeilen zijn onderverdeeld in verschillende kwaliteiten, voor ieder wat wils. De afmetingen bij de producten is de afmeting van de boot, niet van het zeil. Onze bootzeil is geschikt voor een open boot, speedboot, sloep, rubberboot, console boot en vissersboot. 

De verschillende categorieën afdekzeilen voor uw booot:

Een Afdekzeil beschermt uw boot

Een afdekzeil boot is een uitstekende manier om een boot, zeilboot of sloep te beschermen tegen elementen van buitenaf, zoals zonlicht,regen en bladeren. De afdekzeilen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Een afdekzeil is vuil- en waterbestendig. Hierdoor kan er ook geen schimmel ontstaan op het afdekmateriaal.

Een afdekzeil boot beschermt en verlengt de levensduur van de boot. Een hoes of zeil is op maat te laten maken, echter is dit vaak kostbaar en is het voordeliger om te kiezen voor een universeel afdekzeil. Universele afdekzeilen bieden voldoende bescherming en zijn veel goedkoper. Een afdekzeil is een essentieel onderdeel voor het goed onderhouden van uw boot.

Welke afdekzeil is geschikt voor mijn boot?

Het aanbod van DeZeilenSpecialist.nl bestaat uit universele afdekzeilen, hierdoor is elke afdekzeil boot geschikt. Het verschil zit in de grote en dichtheid van het zeil. De dichtheid van de afdekzeil wordt uitdrukt in aantal denier. 200D is alleen geschikt voor rubberboten. Het aantal D staat voor de dikte van het afdekzeil. De ‘D’ staat voor Denier, net zoals bij panty’s. Het geeft de dikte van het garen weer. 600D is dikker dan 300D en 200D. De 600D longlife zeilen zijn speciaal gemaakt voor speedboten en console boten. Deze bootzeil heeft een uitsparing in het zeil speciaal voor de ruit of stuurconsole.

Verschillende kwaliteit afdekzeil boot:

Het is aangeraden om een afmeting te kiezen dat zo dicht mogelijk ligt bij de afmeting van uw boot. Hierdoor is het makkelijker om het zeil zo strak mogelijk te bevestigen. Lukt het niet om het afdekzeil strak te bevestigen? Gebruik dan een zeilspanner! Hiermee is het heel eenvoudig om het zeil strak over de boot te bevestigen en worden waterzakken voorkomen.

Hoe meet ik mijn boot op voor een passend afdekzeil?

Wij raden aan om altijd eerst uw boot op te meten voordat u besteld. Als u een speedboot of console boot heeft, is het de bedoeling om over de ruit of stuurconsole heen te meten. Dit heeft te maken met de uitsparing in het zeil. Voor meer informatie over het meten van uw boot kunt u terecht op deze pagina.

Hoe krijg ik mijn afdekzeil nog beter om mijn boot?

Om water geen kans te geven een plas te vormen in uw boothoes kan u één of meerdere zeilspanners onder het zeil plaatsen. Zeilspanners zijn leverbaar in 3 verschillende soorten:

Zeilspanner Support Pole: deze zwarte paal beschikt over 7 afneembare buizen (21cm per stuk) om de gewenste hoogte te creëren. Maximale hoogte 145 cm.

Zeilspanner Support Pole Extra: deze zeilspanner heeft behalve de bovengenoemde paal ook drie elastische lijnen naar de punten van de boot lopen. Ideaal bij grotere overspanningen. Uitschuifbaar tot 120 cm.

Zeilspanner Support Frame: is vergelijkbaar met een tentgeraamte. Het SupportFrame is verstelbaar en heeft de volgende afmetingen:

  • Lengte 100-180cm
  • Hoogte 50-80cm
  • Breedte onderkant: 65-120cm

Advies over de juiste keuze Afdekzeil Boot

Komt u er niet uit met de keuze voor een afdekzeil voor uw boot? Of nog wat extra advies nodig om de juiste keuze te maken? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice via de contact pagina. Wij staan altijd voor u klaar om u te voorzien van advies in uw keuze.

    Terug naar boven >   

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »