Bootzeil / afdekhoes kopen

Op zoek naar een afdekzeil voor uw boot? Dan bent u bij DeZeilenSpecialist.nl op het juiste adres. Met het grootste bootzeilen assortiment van Nederland is er een grote keuze uit verschillende zeilen. DeZeilenSpecialist.nl verkoopt universele afdekzeilen voor uw boot. De bootzeilen zijn onderverdeeld in verschillende kwaliteiten, voor ieder wat wils. De afmetingen bij de producten is de afmeting van de boot, niet van het zeil. Onze bootzeil is geschikt voor een open boot, speedboot, sloep, rubberboot, consoleboot en vissersboot. 

 

De verschillende categorieën bootzeilen:

 

Een bootzeil beschermt uw boot

Een bootzeil is een uitstekende manier om een boot, rubberboot of sloep te beschermen tegen elementen van buitenaf, zoals zonlicht, regen en bladeren. De afdekzeilen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Een afdekzeil is vuil- en waterbestendig. Hierdoor kan er ook geen schimmel ontstaan op het afdekmateriaal.

Een afdekzeil beschermt en verlengt de levensduur van de boot. Een hoes of zeil is op maat te laten maken, echter is dit vaak kostbaar en is het voordeliger om te kiezen voor een universeel afdekzeil. Universele afdekzeilen bieden voldoende bescherming en zijn veel goedkoper. Een afdekzeil is een essentieel onderdeel voor het goed onderhouden van uw boot.

 

Welke bootzeil is geschikt voor mijn boot?

Het aanbod van DeZeilenSpecialist.nl bestaat uit universele afdekzeilen, hierdoor is elke bootzeil geschikt. Het verschil zit in de grote en dichtheid van het zeil. De dichtheid van de afdekzeil wordt uitgedrukt in aantal denier. 200D is alleen geschikt voor rubberboten. Het aantal D staat voor de dikte van het afdekzeil. De ‘D’ staat voor Denier, net zoals bij panty’s geeft het de dikte van het garen weer. 600D is dikker dan 300D en 200D. De 600D longlife zeilen zijn speciaal gemaakt voor speedboten en console boten. Dit bootzeil heeft een uitsparing in het zeil speciaal voor de ruit of stuurconsole.

 

Verschillende kwaliteit bootzeil:

  • 600D Longlife
  • 600D
  • 300D
  • 200D rubberboot

Het is aangeraden om een afmeting te kiezen die zo dicht mogelijk ligt bij de afmeting van uw boot. Hierdoor is het makkelijker om het zeil zo strak mogelijk te bevestigen. Lukt het niet om het afdekzeil strak te bevestigen? Gebruik dan een zeilspanner! Hiermee is het heel eenvoudig om het zeil strak over de boot te bevestigen en worden waterzakken voorkomen.

 

Bootzeil kopen hoeveel D?

Wij verkopen verschillende soorten en maten boothoezen, u ziet vaak naast de naam staan 300D of 600D. De D staat voor Denier, dit gaat over de sterkte van de gebruikte materialen. Hoe meer Denier hoe sterker en duurzamer het materiaal. Naast Denier is ook de coating van groot belang voor de succesfactor van de levensduur van uw boothoes. Al onze boothoezen zijn PVC gecoat en zijn bestemd tegen UV stralen waardoor ze minder snel verkleuren, dat is uiteraard wel zo fijn wanneer u van plan bent een bootzeil te kopen.

 

Hoe meet ik mijn boot op voor een passend bootzeil?

Wij raden aan om altijd eerst uw boot op te meten voordat u bestelt. Als u een speedboot of console boot heeft, is het de bedoeling om over de ruit of stuurconsole heen te meten. Dit heeft te maken met de uitsparing in het zeil. Voor meer informatie over het meten van uw boot kunt u terecht op deze pagina.

 

Wilt u een bootzeil kopen en bent u benieuwd naar alle maten?

Voor open boten hebben wij boothoezen vanaf 180 x 135 cm tot en met 680 x 260 cm.

Voor console boten hebben wij boothoezen vanaf 368 x 173 cm tot en met 850 x 260 cm.

Voor rubberboten hebben wij vanaf 320 x 170 cm tot en met 420 x 180 cm.

 

De juiste maat universele boothoes

Wanneer je een universele boothoes wil aanschaffen is het altijd raadzaam om je boot goed op te meten. Belangrijk hierbij is dat je de boot zowel in de lengte als de breedte meet en daarbij ook rekening houdt met onderdelen van de boot die misschien uitsteken of eventuele kabelaring. Onze universele boothoes heeft aan iedere zijde 15 centimeter overhang om ervoor te zorgen dat het zeil goed om de boot past. Wanneer je daadwerkelijk een boothoes wil bestellen, selecteer dan bij het bestellen de werkelijke maat van jouw boot.

 

Hoe krijg ik mijn bootzeil nog beter om mijn boot?

Om water geen kans te geven een plas te vormen in uw boothoes kan u één of meerdere zeilspanners onder het zeil plaatsen. Zeilspanners zijn leverbaar in 3 verschillende soorten. Bekijk op deze pagina welke het beste bij u van toepassing kan zijn. 

Zeilspanner Support Pole: deze zwarte paal beschikt over 7 afneembare buizen (21cm per stuk) om de gewenste hoogte te creëren. Maximale hoogte 145 cm.

Zeilspanner Support Pole Extra: deze zeilspanner heeft behalve de bovengenoemde paal ook drie elastische lijnen naar de punten van de boot lopen. Ideaal bij grotere overspanningen. Uitschuifbaar tot 120 cm.

Zeilspanner Support Frame: is vergelijkbaar met een tent geraamte. Het SupportFrame is verstelbaar en heeft de volgende afmetingen:

  • Lengte 100-180cm
  • Hoogte 50-80cm
  • Breedte onderkant: 65-120cm

 

Advies over de juiste keuze of maat van uw bootzeil?

Komt u er niet uit met de keuze voor een bootzeil? Of nog wat extra advies nodig om de juiste keuze te maken? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice via de contact pagina. Wij staan altijd voor u klaar om u te voorzien van advies in uw keuze.

 

Staat uw maat er niet tussen?

Neem dan gerust contact op via deze pagina. Wilt u een bootzeil kopen maar weet u nog niet helemaal zeker welke of dat u wel de juiste koopt? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice via deze pagina. Wij beantwoorden uw vragen graag en denken uiteraard met u mee over het kopen van uw bootzeil. 

 

 

    Terug naar boven    

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »