Bootzeil Consoleboot

Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 600D Zwart Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Zwart Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Zwart Long Life is een boothoes van de sterkste kwaliteit materiaal uit het assortiment. De Long Life hoezen zijn speciaal gemaakt voor speed- en consoleboten.
€167,48 €151,99
Bekijk product >
Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 600D Blauw Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Blauw Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Blauw Long Life is een boothoes van de sterkste kwaliteit materiaal uit het assortiment. De Long Life hoezen zijn speciaal gemaakt voor speed- en consoleboten.
€167,48 €151,99
Bekijk product >
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Bootzeilen voor een consoleboot kopen

Op zoek naar een bootzeil voor een consoleboot? Dan bent u bij DeZeilenSpecialist.nl op het juiste adres. DeZeilenSpecialist is specialist in bootzeilen en andere afdekzeilen. Wij verkopen verschillende bootzeilen in verschillende kleuren en maten. Onze zeilen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en bieden de beste bescherming voor uw boot. Regen, sneeuw, bladeren en vuil zijn geen probleem meer.

Bekijk hier bootzeil afdekzeil 600D Zwart Long Life of bootzeil afdekzeil 600D Blauw Long Life. Onze bootzeilen zijn universeel en zijn daarmee geschikt voor elke boot. Wij raden aan om uw boot eerst goed op te meten voordat u uw bestelling plaatst. Hoe u uw boot kunt opmeten kunt u op deze pagina lezen. De bootzeilen hebben een standaard overhang van +/- 20cm. Hou hier rekening mee bij het opmeten van uw boot.

 

Keuze bij het juiste bootzeil voor uw consoleboot

Van de LongLife bootzeilen zijn de maten C, D en E het meest geschikt voor uw consoleboot. Zie onderstaande afbeelding:

console boot maten

 

 

Hoe meet ik mijn consoleboot?

 

console boot opmeten

 

Welk zeil is geschikt voor mijn consoleboot?

 

Voor uw consoleboot zijn er twee opties namelijk de hoes voor een open boot en de long life 600D boothoes speciaal voor consoleboten. Deze long life 600D boothoes heeft een uitsparing in het zeil op de plek waar een console zich meestal bevindt in de boot. Voor de beste pasvorm kiest u een zeil uit deze categorie. Houd bij het meten altijd rekening met de maximale lengte, breedte en hoogte van uw boot. Meet dus ook eventuele relingen mee. Deze hoezen zijn beschikbaar voor consoleboten met de volgende afmetingen: 

  • 488 – 5.53 lang en maximaal 2.40 breed
  • 520 – 5.80 lang en maximaal 2.45 breed
  • 610 – 6.70 lang en maximaal 2.55 breed 

Dit zijn de werkelijke afmetingen van de boot, van voor naar achter en van links naar recht gemeten zonder rekening te houden met de console. 

Valt uw boot niet binnen deze afmetingen? 

Voor een boot die korter is dan de bovenstaande maten zijn de afdekzeilen voor open boten een passende hoes. Houdt u bij het opmeten dan rekening met de stuurconsole. Met de afmetingen van de boot als volgt: van voor naar achter over de console heen, en van links naar recht ook over de console heen. Dit zijn de afmetingen die de u nodig heeft om uw boot afdoende af te dekken. 

Voor een boot die groter is dan de bovenstaande maten kunnen de afdekzeilen voor speedboten een passende hoes zijn. De uitsparing is hierbij iets voor voren geplaatst ten opzichte van de hoes voor consoleboten. Dit hoeft echter geen belemmering te vormen.

 

Verschil in dikte van de bootzeil

Onze bootzeilen verschillen in dikte van het materiaal. De dikte van het materiaal wordt uitdrukt in aantal D. De ‘D’ staat voor Denier, net zoals bij panty’s. Het geeft de dikte van het garen weer. 600D is extra dik en van degelijke kwaliteit waardoor uw boot uitstekend beschermd wordt.

 

Consoleboot bootzeil

Heeft u een consoleboot? Onze 600D longlife zeilen zijn zeer geschikt voor consoleboten. Dit bootzeil heeft een uitsparing en sluit daarmee goed aan op uw consoleboot. Deze boothoes heeft dubbel gestikte naden en een verstevigde punt. Deze boothoezen worden met handige opbergzak geleverd.

 

Accessoires voor de bootzeil

Om uw bootzeil nog strakker om uw consoleboot te krijgen, bieden wij handige accessoires aan. Om water geen kans te geven een plas te vormen in uw bootzeil kan u één of meerdere zeilspanners onder het zeil plaatsen.

 

Zeilspanners zijn leverbaar in 3 verschillende soorten:

Om het zeil goed om de boot te krijgen en houden is het handig om een zeilspanner te bestellen. Zo is het gebruik ervan optimaal! We hebben drie soorten zeilspanners waar je uit kunt kiezen.

Zeilspanner Support Pole: deze zwarte paal beschikt over 7 afneembare buizen (21cm per stuk) om de gewenste hoogte te creëren. Maximale hoogte 145 cm.

Zeilspanner Support Pole Extra: deze zeilspanner heeft behalve de bovengenoemde paal ook drie elastische lijnen naar de punten van de boot lopen. Ideaal bij grotere overspanningen. Uitschuifbaar tot 120 cm.

 

Zeilspanner Support Frame: is vergelijkbaar met een tentgeraamte. De Support Frame is verstelbaar en heeft de volgende afmetingen:

  • Lengte 100-180cm
  • Hoogte 50-80cm
  • Breedte onderkant: 65-120cm

Advies nodig voor een bootzeil voor uw consoleboot?

Komt u er niet uit met de keuze voor een bootzeil? Of nog wat extra advies nodig om de juiste keuze te maken? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice via de contact pagina. Wij staan altijd voor u klaar om u te voorzien van advies in uw keuze.

    Terug naar boven    

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »