Bootzeil Consoleboot

Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 600D Zwart Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Zwart Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Zwart Long Life is een boothoes van de sterkste kwaliteit materiaal uit het assortiment. De Long Life hoezen zijn speciaal gemaakt voor speed- en consoleboten.
€214,99 €202,99
Bekijk product >
Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 600D Blauw Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Blauw Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Blauw Long Life is een boothoes van de sterkste kwaliteit materiaal uit het assortiment. De Long Life hoezen zijn speciaal gemaakt voor speed- en consoleboten.
€214,99 €202,99
Bekijk product >
Bootzeil Bootzeil - Bundel - Long Life 600D Zwart
Bootzeil - Bundel - Long Life 600D Zwart
Wees van alle gemakken voorzien met een van deze bundels! Kies alleen de juiste maat hoes voor je boot en wij hebben de rest al voor je samengesteld.
€265,99
Bekijk product >
Bootzeil Bootzeil - Bundel - Long Life 600D Blauw
Bootzeil - Bundel - Long Life 600D Blauw
Wees van alle gemakken voorzien met een van deze bundels! Kies alleen de juiste maat hoes voor je boot en wij hebben de rest al voor je samengesteld.
€286,99
Bekijk product >
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Bootzeilen voor een consoleboot kopen

Op zoek naar een bootzeil voor een consoleboot? Dan ben je bij DeZeilenSpecialist.nl op het juiste adres. DeZeilenSpecialist is specialist in bootzeilen en andere afdekzeilen. Wij verkopen verschillende bootzeilen in verschillende kleuren en maten. Onze zeilen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en bieden de beste bescherming voor jouw boot. Regen, sneeuw, bladeren en vuil zijn geen probleem meer.

Bekijk hier bootzeil afdekzeil 600D Zwart Long Life of bootzeil afdekzeil 600D Blauw Long Life. Onze bootzeilen zijn universeel en zijn daarmee geschikt voor elke boot. Wij raden aan om jouw boot eerst goed op te meten voordat je jouw bestelling plaatst. Hoe je jouw boot kunt opmeten kun je op deze pagina lezen. De bootzeilen hebben een standaard overhang van +/- 15cm. Hier hoef je bij het opmeten van jouw boot geen rekening mee te houden.

 

Keuze bij het juiste bootzeil voor jouw consoleboot

Van de LongLife bootzeilen zijn de maten C, D en E het meest geschikt voor jouw consoleboot. Zie onderstaande afbeelding:

console boot maten

 

 

Hoe meet ik mijn consoleboot?

 

console boot opmeten

 

Welk zeil is geschikt voor mijn consoleboot?

 

Voor jouw consoleboot zijn er twee opties namelijk de hoes voor een open boot en de long life 600D boothoes speciaal voor consoleboten. Deze long life 600D boothoes heeft een uitsparing in het zeil op de plek waar een console zich meestal bevindt in de boot. Voor de beste pasvorm kies je een zeil uit deze categorie. Houd bij het meten altijd rekening met de maximale lengte, breedte en hoogte van jouw boot. Meet dus ook eventuele relingen mee. Deze hoezen zijn beschikbaar voor consoleboten met de volgende afmetingen: 

  • 4,88m – 5.53m lang en maximaal 2.40m breed
  • 5,20m – 5.80m lang en maximaal 2.45m breed
  • 6,10m – 6.70m lang en maximaal 2.55m breed 

Dit zijn de werkelijke afmetingen van de boot, van voor naar achter en van links naar recht gemeten zonder rekening te houden met de console. 

Valt jouw boot niet binnen deze afmetingen? 

Voor een boot die korter is dan de bovenstaande maten zijn de afdekzeilen voor open boten een passende hoes. Houd bij het opmeten dan rekening met de stuurconsole. Met de afmetingen van de boot als volgt: van voor naar achter over de console heen, en van links naar rechts ook over de console heen. Dit zijn de afmetingen die je nodig hebt om jouw boot afdoende af te dekken. 

Voor een boot die groter is dan de bovenstaande maten kunnen de afdekzeilen voor speedboten een passende hoes zijn. De uitsparing is hierbij iets voor voren geplaatst ten opzichte van de hoes voor consoleboten. Dit hoeft echter geen belemmering te vormen.

 

Verschil in dikte van de bootzeil

Onze bootzeilen verschillen in dikte van het materiaal. De dikte van het materiaal wordt uitdrukt in aantal D. De ‘D’ staat voor Denier, net zoals bij panty’s. Het geeft de dikte van het garen weer. 600D is extra dik en van degelijke kwaliteit waardoor jouw boot uitstekend beschermd wordt.

 

Consoleboot bootzeil

Heb je een consoleboot? Onze 600D longlife zeilen zijn zeer geschikt voor consoleboten. Dit bootzeil heeft een uitsparing en sluit daarmee goed aan op jouw consoleboot. Deze boothoes heeft dubbel gestikte naden en een verstevigde punt. Deze boothoezen worden met handige opbergzak geleverd.

 

Accessoires voor de bootzeil

Om jouw bootzeil nog strakker om jouw consoleboot te krijgen, bieden wij handige accessoires aan. Om water geen kans te geven een plas te vormen in jouw bootzeil kun je één of meerdere zeilspanners onder het zeil plaatsen.

 

Zeilspanners zijn leverbaar in 3 verschillende soorten:

Om het zeil goed om de boot te krijgen en houden is het handig om een zeilspanner te bestellen. Zo is het gebruik ervan optimaal! We hebben drie soorten zeilspanners waar je uit kunt kiezen.

Zeilspanner Support Pole: deze zwarte paal beschikt over 6 afneembare buizen (21cm per stuk) om de gewenste hoogte te creëren. Maximale hoogte 136 cm.

Zeilspanner Support Pole Extra: deze zeilspanner heeft behalve de bovengenoemde paal ook drie elastische lijnen naar de punten van de boot lopen. Ideaal bij grotere overspanningen. Uitschuifbaar tot 120 cm.

Zeilspanner Support Frame: is vergelijkbaar met een tentgeraamte. De Support Frame is verstelbaar en heeft de volgende afmetingen:

  • Lengte 100-180cm
  • Hoogte 50-80cm
  • Breedte onderkant: 65-120cm

Advies nodig voor een bootzeil voor jouw consoleboot?

Kom je er niet uit met de keuze voor een bootzeil of nog wat extra advies nodig om de juiste keuze te maken? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice via de contact pagina. Wij staan altijd voor je klaar om je te voorzien van advies in jouw keuze.

Aan adviezen kunnen geen rechten worden ontleend. Er kan sprake zijn van een ouder model of andere afwijkingen waardoor DeZeilenSpecialist voor geen van de gegeven adviezen de consquenties kan dragen.

    Terug naar boven