Prijs instellen

Max
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Afdekzeil Boot Tweedehands

Opzoek naar een tweedehands afdekzeil voor uw boot? DeZeilenSpecialist is de specialist op het gebied van afdekzeilen voor boten. Tweedehands afdekzeilen kunnen retouren zijn vanwege een verkeerde maat of gebruikt zijn om productfoto’s te maken. Indien het een retour is hebben wij het product onderzocht op schade. Het product kan gebruiksporen bevatten, zoals stof of vegen. Profiteer van een extra scherpe prijs!

Onze tweedehands afdekzeilen voor boten zijn te herkennen aan het rode tweedehands label op de productfoto. Deze producten worden verkocht aan een gereduceerde prijs.

Garantie op een tweedehands afdekzeil voor uw boot

Indien u een tweedehands afdekzeil voor uw boot besteld heeft u dezelfde garantie als bij een nieuw afdekzeil. Indien u de verkeerde maat besteld, kunt u deze uiteraard eenvoudig retourneren. Onze tweedehands bootzeilen zijn uitvoerig onderzocht op schade. 

Een bootzeil beschermt uw boot

Een bootzeil is een uitstekende manier om een boot, zeilboot of sloep te beschermen tegen elementen van buitenaf, zoals zonlicht,regen en bladeren. De afdekzeilen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Een afdekzeil is vuil- en waterbestendig. Hierdoor kan er ook geen schimmel ontstaan op het afdekmateriaal.

Een afdekzeil beschermt en verlengt de levensduur van de boot. Een hoes of zeil is op maat te laten maken, echter is dit vaak kostbaar en is het voordeliger om te kiezen voor een universeel afdekzeil. Universele afdekzeilen bieden voldoende bescherming en zijn veel goedkoper. Een afdekzeil is een essentieel onderdeel voor het goed onderhouden van uw boot.

Welke bootzeil is geschikt voor mijn boot?

Het aanbod van DeZeilenSpecialist.nl bestaat uit universele afdekzeilen, hierdoor is elke bootzeil geschikt. Het verschil zit in de grote en dichtheid van het zeil. De dichtheid van de afdekzeil wordt uitdrukt in aantal denier. 200D is alleen geschikt voor rubberboten. Het aantal D staat voor de dikte van het afdekzeil. De ‘D’ staat voor Denier, net zoals bij panty’s. Het geeft de dikte van het garen weer. 600D is dikker dan 300D en 200D. De 600D longlife zeilen zijn speciaal gemaakt voor speedboten en console boten. Dit bootzeil heeft een uitsparing in het zeil speciaal voor de ruit of stuurconsole.

Hoe meet ik mijn boot op voor een passend bootzeil?

Wij raden aan om altijd eerst uw boot op te meten voordat u besteld. Als u een speedboot of console boot heeft, is het de bedoeling om over de ruit of stuurconsole heen te meten. Dit heeft te maken met de uitsparing in het zeil. Voor meer informatie over het meten van uw boot kunt u terecht op deze pagina.

Hoe krijg ik mijn bootzeil nog beter om mijn boot?

Om water geen kans te geven een plas te vormen in uw boothoes kan u één of meerdere zeilspanners onder het zeil plaatsen. Zeilspanners zijn leverbaar in 3 verschillende soorten:

Zeilspanner Support Pole: deze zwarte paal beschikt over 7 afneembare buizen (21cm per stuk) om de gewenste hoogte te creëren. Maximale hoogte 145 cm.

Zeilspanner Support Pole Extra: deze zeilspanner heeft behalve de bovengenoemde paal ook drie elastische lijnen naar de punten van de boot lopen. Ideaal bij grotere overspanningen. Uitschuifbaar tot 120 cm.

Zeilspanner Support Frame: is vergelijkbaar met een tentgeraamte. Het SupportFrame is verstelbaar en heeft de volgende afmetingen:

  • Lengte 100-180cm
  • Hoogte 50-80cm
  • Breedte onderkant: 65-120cm

Advies over de juiste keuze bootzeil

Komt u er niet uit met de keuze voor een bootzeil? Of nog wat extra advies nodig om de juiste keuze te maken? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice via de contact pagina. Wij staan altijd voor u klaar om u te voorzien van advies in uw keuze.

    Terug naar boven >   

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »