Boothoes 3 Meter

Boothoes 3 meter

Boothoes 3 meter is een blauwe universele hoes die geschikt is voor open boten tot 3 meter. Een goede boothoes is een uitstekende manier om jouw boot te beschermen tegen weersomstandigheden en daarmee de levensduur van jouw boot te verlengen. De Boothoes 3 Meter heeft een PVC coating en biedt bescherming tegen water, vuil, aanslag en verkleuring.

Boothoes 3 meter is geschikt voor elke boot tot 3 meter

Boothoes 3 meter is geschikt voor boten tot 3 meter, is jouw boot langer dan 3 meter? Kijk dan bij de andere maten. Heb je een speedboot of console boot dan is wellicht ons Bootzeil Afdekzeil 600D Long Life een nog betere optie, deze boothoezen zijn speciaal uitgerust met een uitsparing voor een ruit of stuurconsole die uitsteekt boven de rand van de boot. De Bootzeil Afdekzeil 600D Long Life is van dezelfde kwaliteit als de boothoes voor open boten van 3 meter.

De juiste maat Boothoes 3 meter

De boothoezen hebben een standaard overhang van 15 centimeter aan elke zijde, waardoor het zeil ruim over de rand van de boot valt. De weergegeven maten betreffen de maat van jouw boot en niet van het zeil zelf. Indien er boven de rand van de boot een stuurconsole, ruit, reling of iets dergelijks uitsteekt dien je rekening te houden met een groter oppervlakte van het zeil of je kunt de Bootzeil Afdekzeil 600D Long Life bekijken.

Voor de juiste afmetingen meet je van de voorkant van jouw boot naar achterkant en van de linkerkant naar rechterkant van jouw boot, over de uitstekende objecten heen. Dat zijn de afmetingen die ook de boothoes moet hebben. Je kunt aan de hand van deze afmetingen gemakkelijk de juiste boothoes kiezen. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met de overhang van de boothoes, elke hoes heeft nog 15 centimeter overhang aan elke zijde.

Onze boothoezen zijn verkrijgbaar in 3 meter maar ook in andere verschillende maten*:

310 tot 368cm lang x 173cm breed
368 tot 427cm lang x 173cm breed
427 tot 488cm lang x 173cm breed
488 tot 553cm lang x 230cm breed
488 tot 553cm lang x 240cm breed
553 tot 608cm lang x 280cm breed
608 tot 678cm lang x 290cm breed

*let op: dit zijn de afmetingen van de boot, de boothoes heeft aan elke zijde nog 15 centimeter overhang.

Het aantal D-ringen aan het afdekzeil verschilt per afmeting:
310 tot 368cm lang x 173cm breed - 7 D-Ringen
368 tot 427cm lang x 173cm breed - 9 D-Ringen
427 tot 488cm lang x 173cm breed - 9 D-Ringen
488 tot 553cm lang x 230cm breed - 11 D-Ringen
488 tot 553cm lang x 240cm breed - 11 D-Ringen
553 tot 608cm lang x 280cm breed - 11 D-Ringen
608 tot 678cm lang x 290cm breed - 11 D-Ringen

Dikte van de Boothoes 3 Meter

De boothoes heeft een dikte van 600D. De ‘D’ staat voor Denier, net zoals bij panty’s. Het geeft de dikte van het garen weer. 600D is extra dik en van degelijke kwaliteit waardoor jouw boot van uitstekende bescherming voorzien wordt.

Wat wordt er bij de Boothoes van 3 meter geleverd?

De boothoes is uitgevoerd met dubbel gestikte naden en een elastisch koord in de zoom. De krasvrije ingeweven D-ringen maken het mogelijk om met bijgeleverd gevlochten touw het zeil stormvast te fixeren, dit is ook bij transport noodzakelijk. Tevens wordt er een handige opbergzak meegeleverd. De kleur van dit zeil is blauw.

Kan ik Boothoes van 3 meter nog strakker om mijn boot krijgen?

Om Boothoes 3 Meter nog strakker om jouw boot te krijgen kun je gebruik maken van zandzakjes om extra gewicht toe te voegen aan de zijkanten van jouw boot. Bij de scherp geprijsde zandzakjes kunnen karabijnhaken worden besteld voor de bevestiging aan de D-ringen die ingeweven zijn in het zeil. Afhankelijk van het formaat van jouw zeil is 4-10 zandzakjes de geadviseerde hoeveelheid.

Hoe voorkom in waterzakken in Boothoes 3 meter?

Om water geen kans te geven een plas te vormen in jouw boothoes kun je één of meerdere zeilspanners onder het zeil plaatsen. Zeilspanners zijn leverbaar in 3 verschillende soorten:

  • Zeilspanner: deze zwarte paal beschikt over 6 afneembare buizen (21cm per stuk) om de gewenste hoogte te creëren. Maximale hoogte 136cm.
  • Zeilspanner Extra: deze zeilspanner heeft behalve de bovengenoemde paal ook drie elastische lijnen naar de punten van de boot lopen. Ideaal bij grotere overspanningen. Uitschuifbaar tot 120 cm.
  • Zeilspanner SupportFrame: is vergelijkbaar met een tentgeraamte. Het SupportFrame is verstelbaar en heeft de volgende afmetingen:
    • Lengte 100-180cm
    • Hoogte 50-80cm
    • Breedte onderkant: 65-120cm
  • Zuignap voor dekzeilen: de zuignap voor dekzeilen is een eenvoudige manier om jouw dekzeil te bevestigen aan jouw boot.

Staat jouw maat bootzeil er niet tussen?

Staat de door jou gewenste maat boothoes niet op onze webshop? Neem dan contact met ons op via deze pagina! Wij kunnen elke maat boothoes leveren. Deze boothoezen worden, speciaal voor jou, met de hand gemaakt. Hiermee sluit de boothoes altijd naadloos aan op jouw boot. 

Advies over de juiste keuze Boothoes 3 meter

Kom je er niet uit met de keuze voor een Boothoes 3 meter? Of nog wat extra advies nodig om de juiste keuze te maken? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice via de contact pagina. Wij staan altijd voor je klaar om je te voorzien van advies in jouw keuze.

Aan adviezen kunnen geen rechten worden ontleend. Er kan sprake zijn van een ouder model of andere afwijkingen waardoor DeZeilenSpecialist voor geen van de gegeven adviezen de consquenties kan dragen.

Klik hier voor de gebruiksaanwijzing >

    Terug naar boven >