Harmonicadoeken

Schaduwdoeken Harmonicadoek
Harmonicadoek
Ben je op zoek naar zonwering waarbij je zelf bepaalt waar en wanneer je in de zon of schaduw wilt zitten dan is een harmonicadoek een perfecte oplossing. Hier vind je een ruim aanbod aan harmonicadoeken. Eenvoudig te installeren!
€349,00
Bekijk product >
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Harmonicadoek

 

Wil je zelf kunnen bepalen waar en wanneer je in de zon zit in de tuin? Dan is een harmonicadoek de perfecte oplossing voor jou.

 

Tijdens de zomer kan de temperatuur erg hoog oplopen. Met een harmonicadoek kan je het lekker koel houden op jouw veranda, terras of in de tuin. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit kan je jouw harmonicadoek met weer en wind gebruiken.

 

Licht of donker harmonicadoek?

 

Bij de Zeilenspecialst.nl beschikken we over harmonicadoeken in verschillende kleuren en maten. Zo is er voor iedereen wat wils! Een lichte kleur harmonicadoek reflecteert zonnestralen meer dan een donkere kleur harmonicadoek. Het weren van warmte heeft echter vooral te maken met de hoeveelheid straling/warmte die door het doek wordt geabsorbeerd en door het doek heen zal gaan (transmissie). Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek. Een licht doek heeft een hoge reflectie waarde, echter een lage absorberende waarde waardoor de straling/warmte met een hogere waarde door het doek zal gaan. Dit verklaart de hogere percentages schaduwfactor bij donkere kleuren.

 

Welk harmonicadoek heb ik nodig?

 

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kopen van een harmonicadoek. Denk bijvoorbeeld aan de stof, de manier waarop het doek geweven is, de kleur van het doek, het gewicht van het doek en waterdicht of waterdoorlatend. Waterdichte doeken zitten niet in ons assortiment. Het gewicht is een belangrijke factor voor de kwaliteit van het doek. Hoe hoger het gewicht hoe zwaarder en sterker het materiaal. De prijs is een belangrijke factor in de kwaliteit van het doek. Aan de prijs kan je goed zien wat voor kwaliteit je in huis haalt.

 

Soorten Harmonicadoeken

 

Deep Grey:

De kleur Deep grey is een donkergrijze/antraciet kleur uit de Shadow Comfort collectie die geweven is in combinatie met een creme kleurige draad. Met deze kleur creëert u een stoere en industriële uitstraling. Geweven op 280 gr/m2 met tape- en monofilament draden. Dit sterke kwaliteitsdoek met een hoge UV stabiliteit 900Kly, windreductie 90% en schaduwfactor van 93% is uitermate geschikt voor toepassingen als u van binnenuit naar buiten toe nog enige transparantie wilt hebben.

 

Arctic White:

Bij de kleur Arctic white is een witte kleur draad geweven met een creme kleurige draad. Deze kleur geeft een frisse uitstraling en is goed te combineren met alle kleuren. Door de speciale weving van tapefilament en monofilament draden heeft dit doek een schaduwpercentage van 81% en windreductie van 90%. Gewicht 250 gr/m2. UV stabilisatie 1000Kly.

 

Sahara Sand:

Een zeer populaire kleur is de kleur Sahara sand, een licht naturel/zandkleurige tint geweven in combinatie met een creme kleurige draad. Deze sfeervolle kleur kan goed gecombineerd worden met vele andere tinten. Door de speciale weving van tapefilament draden is dit doek ook iets zichtdichter. Het doek heeft een gewicht van 250 gr/m2, windreductie van 90% en een schaduwpercentage maar liefst 86%. UV stabilisatie 1000Kly.

 

Carbon Black:

Het doek is geweven met diepe donkere antraciete draden in combinatie met een tint lichter antraciete draden. Doordat het een iets zwaardere kwaliteit doek is met een weefselgewicht van 300 gr/m2 en op een unieke manier geweven is, verschilt het aan beide zijden van kleur. De kleurstof Carbon Black is een veel toegevoegde pigment in kunststoffen en heeft van nature al een hogere slijtvastheid en is extra Ultravioletbestendig 1000Kly. Schaduwfactor 96,5%!

 

Voordelen van een harmonicadoek?

 

-Optimale bescherming tegen zon en hitte

-Beschermt tot wel 95% tegen schadelijke UV-stralen

-Gebruiksvriendelijk: het doek is gemakkelijk te installeren 

-Schimmelwerend

-Eenvoudig te reinigen

-Stijlvol, knus en trendy

-Weer en windbestendig

 

 

Bescherming tegen de zon

 

Een harmonicadoek is een zonweringsysteem dat open en dicht geschoven kan worden, hierdoor worden het ook wel schuifgordijnen genoemd. Harmonicadoeken zijn gemaakt van het materiaal HDPE-kunststof, deze stof is 95% uv-bestendig. Harmonicadoeken laten wel het zonlicht door, maar geen uv-straling, hierdoor heb je onder het harmonicadoek altijd voldoende licht. Wil je toch nog even van de zon genieten dan kun je het harmonicadoek eenvoudig met het katrolsysteem aan de kant schuiven. De staaldraden voor het harmonicadoek span je tussen 2 vaste bevestigingspunten, dit kan tussen twee muren zijn maar ook onder een overkapping of veranda. Door de ogen die in het doek gemonteerd zijn geleid het doek door middel van het katrolsysteem met bedieningstouw over de staaldraden heen en weer. Je kunt dus zelf binnen een minuut beslissen of je in de zon of schaduw wilt zitten. Onze harmonicadoeken geven je een goede bescherming tegen de UV-straling van de zon en creëren bovendien een gezellige sfeer in jouw tuin of terras.

 

 

Advies over het juiste harmonicadoek?

 

Kom je er niet uit met de keuze voor je kleur, maat of soort harmonicadoeken of nog wat extra advies nodig om de juiste keuze te maken? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice via de contactpagina. Wij staan altijd voor je klaar om je te voorzien van advies in jouw keuze.

Aan adviezen kunnen geen rechten worden ontleend. Er kan sprake zijn van een ouder model of andere afwijkingen waardoor DeZeilenSpecialist voor geen van de gegeven adviezen de consquenties kan dragen.