1. Wat voor materiaal is er verwerkt in de caravanhoes?
Het is erg belangrijk om te weten waarvan de caravanhoes is gemaakt. Wat vaak voorkomt is polypropeen. Polypropeen is een thermoplastisch polymeer dat een zeer wijde toepassing kent. Polypropeen staat ook bekend onder de oudere benaming polypropyleen. Hier worden veel caravanhoezen van gemaakt. Dit betekend niet dat het altijd kwalitatief goed is. Bekijk ook het aantal lagen bescherming die er in de caravanhoes zit verwerkt.
2. Is de caravanhoes niet alleen ademend maar ook waterafstotend?
Je wilt natuurlijk niet dat er schimmel ontstaat aan de binnenkant van de caravanhoes. Bekijk daarom altijd of de hoes ademend en waterafstotend is. Is dat niet het geval? Dan zou je beter opzoek kunnen gaan naar één die dat wel is, zo voorkom je het bovengenoemde probleem. Als het van polypropyleen is gemaakt, betekend dit niet dat het automatisch ademend en waterafstotend is. Daarvoor dient de caravanhoes behandeld te zijn. Bekijk ook altijd recensies van het desbetreffende bedrijf. Daar kan je dit vaak wel uit halen.
3. Wordt er een opberghoes bij geleverd?
Een opberghoes is belangrijk, zo berg je je caravanhoes netjes en schoon op. Zorg hier wel altijd voor dat de hoes droog is zodra deze de opberghoes ingaat. Anders ontstaat er schimmel binnenin de opberghoes. Let er ook op of je nog apart betaald voor deze opberghoes. In de meeste gevallen wordt deze er wel bijgeleverd.
4. Heb je makkelijk toegang tot jouw caravan met de hoes eromheen?
Het is heel vervelend als je niet je caravan in kan als er een hoes omheen zit. Bekijk of er risten aan de caravanhoes zitten bevestigd. Let op, dit is niet altijd het geval en soms is er 1 rits bevestigd. Dit is natuurlijk niet handig. Zorg ervoor dat er 2 ritsen aan de voorkant van de caravanhoes zitten. Zo heb je altijd makkelijk toegang tot je caravan.
5. Waarvoor wil je de caravanhoes gebruiken?
Deze vraag kan misschien wat twijfelachtig overkomen. Echter is het zeker van belang of je de caravan in de stalling zet of op de camping. Bedenk hier bijvoorbeeld het buitenland, waar je te maken krijgt met 40+ graden of extreme vorst. Het is ook aangeraden om een caravanhoes te kiezen die bestand is tegen UV-straling. Het is aangeraden om voor een caravanhoes te kiezen die bestand is tegen alle weersomstandigheden.
6. Kun je de hoes retourneren en wat zijn de regels?
Hoe is de service van het desbetreffende bedrijf? Kun je de caravanhoes wel retourneren als deze niet past? Het moet altijd mogelijk zijn om je caravanhoes terug te sturen. Dit is ook een wettelijke verplichting. Je moet ook kijken wat de regels eromheen zijn. Wanneer betalen ze dan terug? Hoe zit het met de retour kosten?