Bootzeil / afdekhoes kopen

Op zoek naar een afdekzeil voor jouw boot? Dan ben je bij DeZeilenSpecialist.nl op het juiste adres. Met het grootste en beste bootzeilen assortiment van Nederland is er een grote keuze uit verschillende zeilen. DeZeilenSpecialist.nl verkoopt universele afdekzeilen voor jouw boot. De bootzeilen zijn onderverdeeld in verschillende kwaliteiten, voor ieder wat wils. De afmetingen bij de producten zijn de afmeting van de boot, niet van het zeil. Onze bootzeilen zijn geschikt voor een open boot, speedboot, sloep, rubberboot, consoleboot en vissersboot. 

 

De verschillende categorieën bootzeilen:

 

Een bootzeil beschermt jouw boot

Een bootzeil is een uitstekende manier om een boot, rubberboot of sloep te beschermen tegen elementen van buitenaf, zoals zonlicht, regen en bladeren. De afdekzeilen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Een afdekzeil is vuil- en waterbestendig. Hierdoor kan er ook geen schimmel ontstaan op het afdekmateriaal.

Een afdekzeil beschermt en verlengt de levensduur van de boot. Een hoes of zeil is op maat te laten maken, echter is dit vaak kostbaar en is het voordeliger om te kiezen voor een universeel afdekzeil. Universele afdekzeilen bieden voldoende bescherming en zijn veel goedkoper. Een afdekzeil is een essentieel onderdeel voor het goed onderhouden van jouw boot.

 

Welke bootzeil is geschikt voor mijn boot?

Het aanbod van DeZeilenSpecialist.nl bestaat uit universele afdekzeilen, hierdoor is elke bootzeil geschikt. Het verschil zit in de grote en dichtheid van het zeil. De dichtheid van de afdekzeil wordt uitgedrukt in aantal denier. 200D is alleen geschikt voor rubberboten. De ‘D’ staat voor Denier, net zoals bij panty’s geeft het de dikte van het garen aan. 600D is dikker dan 300D en 200D. De 600D longlife zeilen zijn speciaal gemaakt voor speedboten en console boten. Dit bootzeil heeft een uitsparing in het zeil speciaal voor de ruit of het stuurconsole.

 

Verschillende kwaliteit bootzeil:

 • 600D Longlife
 • 600D
 • 300D
 • 200D rubberboot

Het is aangeraden om een afmeting te kiezen die zo dicht mogelijk ligt bij de afmeting van jouw boot. Hierdoor is het makkelijker om het zeil zo strak mogelijk te bevestigen. Lukt het niet om het afdekzeil strak te bevestigen? Gebruik dan een zeilspanner! Hiermee is het heel eenvoudig om het zeil strak over de boot te bevestigen en worden waterzakken voorkomen.

 

Bootzeil kopen hoeveel D?

Wij verkopen verschillende soorten en maten boothoezen, je ziet vaak naast de naam van het zeil 300D of 600D staan. De D staat voor Denier, dit gaat over de sterkte van de gebruikte materialen. Hoe meer Denier hoe sterker en duurzamer het materiaal. Naast Denier is ook de coating van groot belang voor de succesfactor van de levensduur van jouw boothoes. Al onze boothoezen zijn PVC gecoat en zijn bestand tegen UV stralen waardoor ze minder snel verkleuren, dat is uiteraard wel zo fijn wanneer je van plan bent een bootzeil te kopen.

 

Hoe meet ik mijn boot op voor een passend bootzeil?

Wij raden aan om altijd eerst jouw boot op te meten voordat je bestelt. Als je een speedboot of console boot hebt, is het de bedoeling om over de ruit of stuurconsole heen te meten. Dit heeft te maken met de uitsparing in het zeil. Voor meer informatie over het meten van jouw boot kun je terecht op deze pagina

Houd ook ten alle tijde rekening met de maximale lengte, breedte en hoogte van jouw boot. Dus ook eventuele relingen dien je mee te rekenen. 

 

De juiste maat universele boothoes

Wanneer je een universele boothoes wil aanschaffen is het altijd raadzaam om je boot goed op te meten. Belangrijk hierbij is dat je de boot zowel in de lengte als de breedte meet en daarbij ook rekening houdt met onderdelen van de boot die misschien uitsteken of eventuele kabelaring. Onze universele boothoes heeft aan iedere zijde 15 centimeter overhang om ervoor te zorgen dat het zeil goed om de boot past. Wanneer je een boothoes wil bestellen, selecteer dan bij het bestellen de werkelijke maat van jouw boot.

 

Hoe krijg ik mijn bootzeil nog beter om mijn boot?

 

 

Om water geen kans te geven een plas te vormen in jouw boothoes kun je één of meerdere zeilspanners onder het zeil plaatsen. Zeilspanners zijn leverbaar in 3 verschillende soorten. Bekijk op deze pagina welke het beste bij jouw boot van toepassing kan zijn. 

 

 • Zeilspanner Afdekzeil Support Pole Extra: deze zeilspanner heeft behalve de bovengenoemde paal ook drie elastische lijnen naar de punten van de boot lopen. Ideaal bij grotere overspanningen. Uitschuifbaar tot 120cm.

 

 • Zeilspanner Afdekzeil Support Frame: is vergelijkbaar met een tentgeraamte. De afdekzeil Support Frame is verstelbaar en heeft de volgende afmetingen:
  Lengte 100-180cm
  Hoogte 50-80cm
  Breedte onderkant: 65-120cm

Advies over de juiste keuze of maat van jouw bootzeil?

Kom je er niet uit met de keuze voor een bootzeil of nog wat extra advies nodig om de juiste keuze te maken? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice via de contact pagina. Wij staan altijd voor je klaar om je te voorzien van advies in jouw keuze.

Aan adviezen kunnen geen rechten worden ontleend. Er kan sprake zijn van een ouder model of andere afwijkingen waardoor DeZeilenSpecialist voor geen van de gegeven adviezen de consquenties kan dragen.

 

 

    Terug naar boven