Bootzeil met elastiek

Kleur

Prijs instellen

Max
Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 300D
Bootzeil Afdekzeil 300D
Een goed afdekzeil is essentieel voor de levensduur van jouw boot. Onze universele PVC-gecoate afdekzeilen bieden bescherming tegen alle weersomstandigheden en ander vuil.
€103,99 €97,99
Bekijk product >
Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 600D Luxe Blauw
Bootzeil Afdekzeil 600D Luxe Blauw
Een goed afdekzeil is essentieel voor de levensduur van jouw boot. Dit stevige universele gecoate 600D afdekzeil biedt bescherming tegen alle weersomstandigheden en ander vuil.
€145,99 €136,99
Bekijk product >
Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 600D Luxe Zwart
Bootzeil Afdekzeil 600D Luxe Zwart
Bootzeil Afdekzeil 600D Luxe Zwart is een universeel afdekzeil voor jouw open boot. Een goed afdekzeil is essentieel voor de levensduur van jouw boot.
€145,99 €136,99
Bekijk product >
Rubberboothoes Rubberboothoes Zwart Afdekzeil 200D
Rubberboothoes Zwart Afdekzeil 200D
Een goed afdekzeil is essentieel voor de levensduur van jouw boot. Onze Universele PVC gecoate Afdekzeilen bieden bescherming van jouw boot tegen regen, vuil, bladeren enz.
€69,99 €65,99
Bekijk product >
Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 600D Zwart Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Zwart Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Zwart Long Life is een boothoes van de sterkste kwaliteit materiaal uit het assortiment. De Long Life hoezen zijn speciaal gemaakt voor speed- en consoleboten.
€214,99 €202,99
Bekijk product >
Bootzeil Bootzeil Afdekzeil 600D Blauw Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Blauw Long Life
Bootzeil Afdekzeil 600D Blauw Long Life is een boothoes van de sterkste kwaliteit materiaal uit het assortiment. De Long Life hoezen zijn speciaal gemaakt voor speed- en consoleboten.
€214,99 €202,99
Bekijk product >
Accessoires Zeilklem Kwikclip
Zeilklem Kwikclip
De Zeilklem Kwikclip is super handig voor het creëren van extra mogelijkheden om zandzakjes op te hangen of om het zeil op meerdere punten strak te trekken.
€3,45 €2,30
Bekijk product >
Rubberboothoes Rubberboothoes Camo Afdekzeil 200D
Rubberboothoes Camo Afdekzeil 200D
Een goed afdekzeil is essentieel voor de levensduur van jouw boot. Onze Universele PVC gecoate Afdekzeilen bieden bescherming tegen alle weersomstandigheden.
€69,99 €65,99
Bekijk product >
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Boot afdekzeil met elastiek kopen

Wil jij graag een afdekzeil dat je gemakkelijk kunt vastmaken en daarna ook goed blijft zitten zonder al te veel klemmen te moeten plaatsen of hulp nodig hebt van meerdere mensen om het bootzeil te plaatsen? Wij begrijpen dat bij DeZeilenSpecialist als geen ander! Daarom hebben wij bootzeilen die een elastiek hebben in ons assortiment. Zo wordt het voor jou alleen heel gemakkelijk om het zeil over je boot te plaatsen en met een gerust hart thuis te zitten terwijl jouw boot wordt beschermt tegen de weersomstandigheden. We zullen je ook kort de voor- en nadelen van een boothoes met elastiek vertellen en je helpen met een oplossing op het moment dat je al een bootzeil hebt. 

 

Waarom een bootzeil met elastiek?

Nu heb jij waarschijnlijk wel een idee waarom je een bootzeil met elastiek wilt hebben, aangezien je bent uitgekomen op deze pagina. Maar de voornaamste reden is natuurlijk omdat het een hoop gebruiksgemak met zich meebrengt. En laten we eerlijk wezen, wie wil dat nou niet? Naast het gebruiksgemak zorgt het natuurlijk ook voor een eenvoudige afdichting van de boot. 

Zo kan het water niet in de boot komen en hoef je dus niet te hozen. Als je wilt varen in jouw boot is het enkel het zeil van de boot trekken, opvouwen en varen maar. Verder is het voordeel ook dat er geen gaatjes of gleufjes zijn waar je doorheen kunt kijken. Zo is de kans ook kleiner op diefstal aangezien jouw waardevolle spullen niet te zien zijn. 

 

Voor wie is het geschikt?

Als je gaat kijken naar voor wie een boothoes met elastiek geschikt is dan kunnen we daar eigenlijk vrij kort over zijn. Het is uiterst geschikt voor iedereen die op een eenvoudige manier zijn boot wilt beschermen tegen de weersomstandigheden. Trek het afdekzeil over de boot en zorg dat het elastiek echt om de rand van de boot zit en je bent klaar. 

 

Voor- en nadelen van een bootzeil met een elastiek

Nu zitten er zowel voordelen als nadelen aan een bootzeil met elastiek. We zullen deze hieronder kort met je doornemen zodat je een duidelijk beeld hebt van waar je wel en niet voor een boothoes met elastiek moet gaan. 

 

Voordelen

Allereerst zullen we de voordelen kort behandelen. In het kort zijn de voordelen dat het enorm gemakkelijk is aan te brengen en het dicht de boot helemaal af. 

Zoals we al eerder genoemd hebben, is een afdekzeil voor een boot met daarin een elastiek verwerkt enorm eenvoudig aan te brengen. Je trekt de hoes over de boot heen en zorgt dat het helemaal om de rand heen zit en je bent klaar. Je kunt het prima alleen doen en bespaart door deze eenvoud veel tijd. 

Ook dicht het de boot helemaal af waardoor er geen water in de boot komt en je dus niet hoeft te hozen. Ook zorgt het ervoor dat jouw spullen in de boot niet te zien zijn en er dus minder kans op diefstal is. 

 

Nadelen

Natuurlijk is er ook altijd een nadeel te vinden en dat is namelijk dat het bij hele heftige weersomstandigheden kan losraken. Het is namelijk zo dat een elastiek wel eenvoudig is om de hoes over de boot heen te trekken. Maar een elastiek zit minder strak dan een klem die het zeil vasthoudt. Echter zijn de elastieken in het bootzeil sterk en zorgt het ervoor dat het zeil goed blijft zitten. Wel kun je het natuurlijk nog weer extra verstevigen met extra klemmen ook als je zwaar weer verwacht.

 

Extra strak trekken met een zeilspanner

Mocht je jouw bootzeil nog extra strak willen trekken, dan kun je gebruik maken van bootzeil spanners. Deze zorgen ervoor dat je geen water zakken in je zeil krijgt en de kans groter wordt dat het zeil naar binnen valt door het gewicht van het water. De zeilspanners zorgen er namelijk voor dat het water mooi naar de zijkant van de boot loopt en het zeil er verder geen last van heeft.

 

Maat

Nu vraag jij je waarschijnlijk af welke maat jij nodig hebt voor jouw boot. Om hierachter te komen is het handig om jouw boot op te meten en dan een berekening te maken. Om dit te doen kun je ons artikel over hoe je een boot opmeet lezen.