Waarom je boot afdekken in de winter?

Wanneer je zuinig bent op je boot en je de levensduur zo lang mogelijk wil maken is het raadzaam je boot goed af te dekken. Zeker in de wintertijd is het belangrijk dat je jouw boot goed verzorgd en aankleed. Wanneer het vaarseizoen over is, is het dus tijd je boot netjes achter te laten in de haven een stevige boothoes te gebruiken.  

Wanneer je met een boothoes je boot goed afdekt voor de winter is de boot beschermt tegen alle weersomstandigheden. Voortaan hebben regen, sneeuw en ander viezigheid geen kans meer de boot aan te tasten. Onze winterhoezen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en bieden de beste bescherming voor uw boot. 

met dit 600D bootzeil kan je jouw boot afdekken in de winter. Dankzij het dikke materiaal beschermt hij optimaal tegen alle weersomstandighedenVoordelen van je boot afdekken in de winter

De winterhoezen van de zeilenspecialist zijn universeel  daarmee geschikt voor bijna iedere boot. De boot winterhoezen zijn speciaal gemaakt om jouw boot zorgeloos door de winter te laten komen. Dankzij de coating van de stevige hoezen blijft de hoes erg lang mooi van kleur. Omdat de hoes ook slechter weer moet doorstaan is de hoes gemaakt van een dikke 600D geweven stof. De letter D staat voor denier, dit geeft de dikte van de garen aan.   

Wanneer je een boot winterhoes wil kopen raden wij je aan jouw boot eerst goed op te meten zodat je een hoes kiest die zo goed mogelijk past op jouw boot en dus ook de optimale bescherming kan bieden. Onze stevige winterhoezen hebben een standaard overhang van ongeveer 15 centimeter, hier hoef je geen rekening mee te houden wanneer je de boot op gaat meten. Wil je weten hoe je jouw boot moet opmeten kijk dan hier

Pluspunten van de winter afdekhoes

❇️ Dit zeil is van de hoogste kwaliteit in ons assortiment
❇️ Ademend en beschermt tegen alle weersomstandigheden
❇️ Dubbel gestikte naden en een elastisch koord in de zoom
❇️ Heeft ingeweven D-ringen voor perfecte fixatie 
❇️ Geleverd met gevlochten touw om het zeil goed te fixeren 
❇️ Geleverd met handige opbergzak

    Bekijk ons aanbod boot winterhoezen>   


Beste dikte voor een zeil om je boot af te dekken in de winter

Wanneer je je boot af wil dekken in de winter is het raadzaam een dik en stevig zeil te kiezen wat veel kan hebben. Onze winterhoezen zijn gemaakt van het meest dikke materiaal in ons assortiment. De dikte van het materiaal wordt uitdrukt in aantal D. De ‘D’ staat voor Denier, net zoals bij panty’s. Het geeft de dikte van het garen weer. 600D is extra dik en van degelijke kwaliteit waardoor uw boot uitstekend beschermt blijft tegen het winterse weer. 

Boot afdekken in de winter? Gebruik zeilspanners! 

Omdat je tijdens de winter de boothoes extra goed wil fixeren, is het handig ook zeilspanners en andere accessoires te gebruiken. Zo krijgt water geen kans een plas te vormen in de boothoes. 

Je boot afdekken in de winter is belangrijk om de levensduur van de boot aanzienlijk te verlengen

Zeilspanner Support Pole: deze zwarte support pole beschikt over 6 afneembare buizen (21cm per stuk) om de gewenste hoogte te creëren. Maximale hoogte is 126 cm.
 
Zeilspanner Support Pole Extra: deze zeilspanner heeft behalve de bovengenoemde paal ook drie lijnen naar de punten van de boot lopen. Ideaal bij grotere overspanningen. De telescopische uitschuifbare paal is max 120 cm hoog.
 
Zeilspanner Support Frame (zie afbeelding hierboven): is vergelijkbaar met een tentgeraamte. Het Support Frame is verstelbaar en heeft de volgende afmetingen:
 
• Lengte 100-180cm
• Hoogte 50-80cm
• Breedte onderkant: 65-120cm


Toch nog vragen over je jouw boot moet afdekken in de winter?

Kom je er toch niet helemaal uit over hoe jij jouw boot moet afdekken in de winter? Neem dan gerust contact op met onze deskundige klantenservice via de contact pagina. Wij staan altijd voor je klaar om je te voorzien van advies.

    Terug naar boven >   

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »